ویژه نامه شهادت امام جواد علیه السلام
به نام خداوند همه مِهرمِهر ورز
جوان ترین ستاره
آفتاب سی امین روز ماه ذی القعده غروب می کرد، که نهمین بحر هدایت و جوان ترین مشعل آسمان ولایت خاموش گردید و شیعیان بار دیگر حسرت زده وگریان درسوگ نهمین پیشوایشان به سوگ نشستند. همچون زمین که پس از گذر سال ها هر شامگاه پس ازغروب خورشید، بانگ آه و ناله سر می دهد و در سوگ خورشید، شیون و فغان سرمی دهد. آری این دریای غم را پایانی نیست.
ستاره ی جوان آسمان ولایت حضرت جواد علیه السّلام به دستور معتصم، خلیفه ی ستمگر عباسی، تحت مراقبت شدید از مدینه به بغداد آورده شدند.
در همان سال معتصم که تحمل محبوبیت امام در میان مردم را نداشت، فرمان قتل ایشان را صادر نمود تا جهان، این بار داغ دار غم پرپرشدن نوگل 25 ساله ی حضرت فاطمه سلام الله علیها شود.(1)
عمر این نعمت الهی گر چه کوتاه بود، ولی بارنگ و بوی بهشتی اش جان ها را بهرمندساخت وآثار فکری و روایاتی که ازآن حضرت بر جای مانده، تا ابد همچون ستاره ای در آسمان تاریخ اسلام خواهد درخشید.
آگاهی های تاریخی در مورد حضرتش و تعداد راویان و اصحاب امام جواد علیه السّلام محدود می باشدکه دلیل آن، محدودیت های سیاسی و نیز تقیّه ی امام، روش های پنهانی مبارزه ی حضرت و عمر کوتاه ایشان می باشد.(2)
در حق او خیانت و نیرنگ روا داشتند و به او که هنوز بهار زندگی اش سپری نشده بود، زهر خورانیدند، حال آن که او فقط خیرشان را می خواست که این امرعجیب نیست؛ چرا که پدران و اجدادشان همواره نمونه ی خوبی در جهان بودند و پدران و اجداد قاتلینش ، پیوسته نمونه ی گناه و پلیدی!
و این گونه شهر بغداد به خاطر شهادت فرزند حضرت رضا علیه السّلام، یکسره غرق در شیون و ماتم شد. او که به جور و ستم کشته شد و اهل آسمان ها برایش گریه کردند.(3) مظلومی که در خانه ی خویش نیز تنها بود. او که جود، قطره ای بود در پیشانی بلندش.
داناترین مردمان بود و رازهای ظاهری و باطنی مردم را می دانست. (4) او که دریای بی انتهای علمش، بزرگان را متحیر می کرد و حلم و صبوری اش گوهری بود از گنجینه ی فضایلش.
او که تا امروز جوانان شیعه را از برکت حضورش حاجت می دهد و جوان ترین ائمه علیه السّلام به جز امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف می باشند.
اوکه از بالای گنبدش در کاظمین می توان گلدسته های کربلای جدش را دید.
درود و سلام خداوند بر او باد...
منابع
(1)بحار الانوار
(2)بحار الانوار
(3)شیخ طوسی
(4)بحار الانوار

|
تاریخ درج: 04/07/1392 | کد مطلب: 18 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2262