شرح جمله ای از خطابه ی غدیر
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
وَ رَحمَةٌ لِلَّذِينَ آمَنُوا مِنكُم وَ لَو شِئتُ اَن اُسَمِّیَ الْقائِلينَ بِذالِكَ بِأَسمائِهِمْ لَسَمَّيْتُ وَ اَنْ أُوْمِئَ إِلَيهِمْ بِأَعيانِهِم لَأوْمَأتُ و أَنْ أَدُلَّ عَلَيْهِم لَدَلَلتُ وَلكِنّی وَ اللهِ فی أُمُورِهِم قَد تَكَرَّمَتُ وَ كُلُّ ذالِكَ لا يَرْضَی اللهُ مِنّی اِلّا اَنْ اُبَلِّغَ ما اَنزَلَ اللهُ اِلَیَّ فی حَقِّ عَلیٍّ
«و پيامبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، رحمت و مهر است برای كسانی كه از ميان شما ايمان آوردند و اگر میخواستم نام گویندگان چنین سخنی را بر زبان آورم و به آنان اشارت کنم و مردم را به سویشان هدایت کنم (که آنان را شناسایی کنند)، می توانستم؛ لیکن به خدا سوگند در کارشان کرامت نموده، لب فروبستم. با این حال خداوند از من خشنود نخواهد شد، مگر فرمان او را در حق علی علیه السّلام به شما ابلاغ کنم.»
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در این فراز از خطابه ی غدیر فرمودند« اگر می خواستم نام ببرم كسانی را كه اين سخنان را گفتند (يعنی استهزاء به اسلام كردهاند و به من گفتهاند تو گوش، سخن شنو و زود باوری) و اگر می خواستم به آن ها اشاره كنم و آن ها را نشان دهم، اشاره میكردم، اگر مي خواستم اسمشان را ببرم، می بردم. اگر می خواستم، مردم را راهنمايی می كردم که بدانند گویندگان آن سخنان چه کسانی هستند. »
«وَلكِنّی وَاللهِ فی اُمورِهِم قد تَكَرَّمتُ»
«لكن به خدا قسم من در كار آن ها كرامت به خرج دادم.»
كرامت و بزرگواري عبارت است از صبر و تحمل و نگاه داشتن آبروی مردم. پيغمبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، با اين كه منافقان و مستهزئين به اسلام و دغل بازان و ملامت كنندگان را ميشناسند، اما آن ها را معرفي نميكنند و برای اين كه آن ها مطمئن باشند كه پيغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم، آن ها را مي شناسند، ميفرمايند كه اگر ميخواستم به سوی شما اشاره می كردم و نام يك يك شما را ميبردم و شما را به مردم معرفي ميكردم.
اما كرامت من مانع معرفی شما است. اين مسئله خود يك روش تربيتی است كه پيغمبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، پيش گرفتند و برای حفظ آبروی آن ها و معرفی نكردن آن ها، كرامت خویش را نشان ميدهد و باز هم به آن ها هشدار مي دهد.
نكته ی جالب در اين جمله این است كه بشر در امتحان است، ولی اختيار دارد. حداقل اين است كه در آخرين لحظهها متوجه شود و از غلط و اشتباه خود بازگردد و به سوی خدا مراجعه كند و توبه كند.
والسّلام عليكم و رحمة الله و بركاته
|
تاریخ درج: 29/03/1393 | کد مطلب: 1 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2666