پاسخ یک سوال
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
متن سوال
با عرض سلام، ادب و احترام؛
خواستم سوال کنم که میگن اگه فردی از دنیا بره و بچه هاش یتیم بشن، اون ها تحت سر پرستی بهترین پدرها، یعنی امام زمان عجّل الله تعالی فرجه هستند.
خواستم بدونم آیا این واقعاً صحت داره؟ آیا کسی هم که پدر داره میتونه روی سرپرستی امام زمان حساب کنه؟
با تشکر از شما، یا علی...
متن پاسخ
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
عرض سلام و ادب و پیشاپیش آرزوی غدیری زیبا برای شما ...
متنی که مشاهده خواهید نمود، در پاسخ به پرسش شما از سایت خطابه ی غدیر، مبنی بر سرپرستی و پدر بودن امام زمان علیه السّلام، نگاشته شدهاست.
امیدواریم تلاش ناچیزِ ما برای شما مفید باشد.
واقعاً در ابتدایی ترین نگاهی که به پرسش شما انداخته می شود، «زیبا» بهترین واژهای است که برای آن می-توان وضع کرد! حقیقتاً سوال زیبایی پرسیده اید و با علاقه ی هر چه بیشتر سعی در ارائه ی پاسخ شما داریم.
مرد، زن، جوان، پیر، کودک، بزرگ، کوچک یا هر شخص دیگری که بتوانید تصورش کنید و در زمان زندگانی امام مهدی علیه السّلام، حجة بن الحسن علیهما السّلام به سَر برد، امام زمان علیه السّلام پدر اوست، سرپرست اوست؛ به فکر اوست؛ برایش غصه می خورد؛ نگرانش است؛ با شادی اش شاد می شود؛ اگر مریض شود غصّه دار می شود؛ برایش دعا می کند و ... پدر اوست! خداوند، او را این گونه خلق کرده و به او این اختیارات را داده است. خداوند، او را نماینده ی خودش در زمین قرار داده. همه چیز به دست اوست. از همه چیز خبر دارد و به آن ها توجه میکند. اصلاً معنای سرپرست که خود در سوالتان بیان کردید، یعنی همین:
«اوست که به اذن خدا می چرخاند؛ او است که به اراده خدا اداره می کند.»
پس او حجت خداست، سرپرست تمام انسان هاست، نه فقط یتیم ها، فقیران، کودکان و جوانان، بلکه پدرِ کلّ عالم. پس پدرِ ماست...
حال که خیلی خلاصه او را شناختیم و یقین داریم او از پدری اش کوتاهی نمی کند، بلکه بهترین پدرهاست، سوالی پیش می آید:
«من فرزند او می خواهم باشم و هستم؛ یا نه؟ »
چطور است ما زمانی که کودک بودیم، یک بار هم فکرمان به این جا نمی رسید که: «نکند فردا ناهار نداشته باشیم؟!» واقعاً آیا برای یک لحظه نگران غذای فردایمان بودیم یا با خیال راحت، بدون این که فکرِ این چیزها به ذهنمان خطور کند، سرگرم بازی هایمان بودیم؟
چراکه ایمان داشتیم، مطمئن بودیم، یقین داشتیم که پدرمان حواسش به همه چیز هست و او زندگی را می چرخاند...
امروز چه شده که یادمان می رود مهربان ترین پدر به فکر ماست، حواسش هست و زندگی را می چرخاند؟! ...
این؛ فرزندی است: «خیال نداشته باشی؛ نگرانی به دل راه ندهی و ایمان داشته باشی که پدر هست و البتّه کارهایت را با ایمان به او بسپاری و فقط بخواهی خواسته های او را انجام دهی و خشنودش کنی و وقتی شادمان است، خوشحال شوی و زمانی که غصّه دار است، دلتنگ شوی.»
اکنون ممکن است در دل صدایی بشنویم: «ای کاش میشد او را دید تا درک کنیم چگونه سلطنت الهی می کند؛ چگونه برگی از درختی در گوش های از دنیا می افتد، او باخبر است و به اذن او انجام شده؛ چگونه رخصت می فرماید و باران باریدن می گیرد و...» راه چاره؛ ارتباط است.
اگر خاطرمان باشد، اوّلین روزِ ورودمان به کلاس اول دبستان، احتمالاً هیچ کس را نمی شناختیم و غریب و شاید گریان بودیم! امّا چه شد میان بعضی از ما رفاقت هایی شکل گرفت که تا سالیان پس از ازدواج هم ادامه داشت؟ پاسخ، یک جمله است: ارتباط ما، میان مان محبّت و دوستی ایجاد کرد.
پس می توان با امام زمان علیه السّلام هم ارتباط داشت، هرچند در ظاهر او را نمی بینیم، امّا یقین داریم او صدای ما را می شنود و او ما را می بیند و او به ما گوش می دهد. صحبت با امام زمان علیه السّلام تکلیف خاصی ندارد؛ مشکل نیست. بیش از هر چیز زبانی برای صحبت و قلبی آرزومند نیاز دارد.
هر چیزی می توان به او گفت، در مورد کارهای روزانه، فکرهایی که در سَر می آید، کارهایی که باید بکنیم و ... .
امّا از یادمان نرود، بهترین کارِ ما، دعا برای گشایش کارِ اوست. امام زمان علیه السّلام از این که در غیبت اند، غصّه دارند.
ما برای شادی ایشان و اجرای وعده ی خدا دعا کنیم ظهورشان نزدیک شود ...
به دور از اغراق، بی نهایت آرزومند و مشتاقیم تا در این باره باز با شما صحبت داشته باشیم. هر سوالی در این باره باز به خاطرتان رسید، هر درد و دلی داشتید، بیایید با هم در میان بگذاریم تا ارتباط مان نیز رنگ امام عصر بگیرد. به امید ارتباط بیشتر!
پیوست مهم
1. غدیر، روز شادی حجت خداست؛ و محرم، ایام سوگواری اش ...
«يَا رُمَيْلَةُ لَيْسَ مِنْ مُؤْمِنٍ يَمْرَضُ إِلَّا مَرِضْنَا بِمَرَضِهِ وَ لَا يَحْزَنُ إِلَّا حَزِنَّا بِحُزْنِهِ وَ لَا يَدْعُو إِلَّا أَمَّنَّا لِدُعَائِه...»(1)
«أمیرالمؤمنین علیه السّلام به رمیله فرمودند: « هر مؤمنی که مریض شود، حتماً ما [ائمه] هم به مریضی اش مریض می شویم و محزون نمی شود، مگر این که ما هم به ناراحتی اش دلتنگ می شویم و دعا نمی کند، مگر اینکه ما آمین می گوییم ...»
2. امام رضا علیه السّلام فرمودند: «الْإِمَامُ الْأَنِيسُ الرَّفِيقُ وَ الْوَالِدُ الشَّفِيقُ وَ الْأَخُ الشَّقِيق...»(2)
«امام مونس و رفیق است، پدر مهربان است و برادر از جان نزدیک تر است...»
در این مضمون، روایات فراوانی داریم که امام هر زمان، پدر مهربان و بهترین دوست شیعیان است.
3. امام باقرعلیه السّلام درباره آیه ی 200 سوره ی آل عمران فرموده اند: «...رابِطُوا إِمَامَكُمُ الْمُنْتَظَر»(3)
یعنی: «با امام مورد انتظار خود [حجّه بن الحسن المهدیّ علیه السّلام] ارتباط داشته باشید. »
4. «افْضَلُ أَعْمَالِ أُمَّتِي انْتِظَارُ الْفَرَجِ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَل»(4)
پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمودند: «بهترین کار امت من، انتظار فرج از خداوند عزّوجلّ است.»
منابع
1.بحارالانوار، جلد26، صفحه140
2. اصول کافی، جلد1، ص200
3. الغیبه نعمانی، صفحه27
4. کمال الدین و تمام النعمه، جلد2، صفحه644

|
تاریخ درج: 16/04/1393 | کد مطلب: 4 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2567