یکی از اصحاب
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
نماز ظهر عاشورا
روز عاشورا بود و همه ی یاران حسین بن علی علیهم السلام به تدریج شهید شدند و از تعدادشان کاسته شد و این کاهش محسوس بود، هنگام ظهر به خدمت امام حسین علیه السلام آمد و گفت: جانم فدای شما، چنین می بینم که دشمنان به شما نزدیک شدند، به خدا قسم شما کشته نخواهید شد مگر آن که من پیش از شما کشته شوم، اما دوست دارم خدای خویش را در حالی دیدار کنم که نماز ظهر را، که وقتش نزدیک شده در کنار شما بخوانم، امام نگاهی به آسمان انداخت و فرمود:
نماز را به یاد آوردی، خدا تو را از نماز گزاران ذاکر قرار دهد، اکنون اول وقت نماز است.
این شخص کسی نبود جز ابوثمامه صیداوی. آن گاه امام علیه السلام مهلتی از سپاه دشمن خواستند و ابو ثمامه صیداوی (صائدی) با امام حسین علیه السلام و جمعی از یاران مشغول نماز شدند.

ابو ثمامه صیداوی، آخرین سه نفری بود که از یاران امام تا عصر عاشورا زنده مانده بود، هنگامی که عزم میدان کرد رو به سپاهیان دشمن کرد و این گونه رجز خواند: «به آل پیامبر علیهم السلام تسلیت می گویم به خاطر گرفتاری نوه ی پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم که بهترین انسان ها است. تعزیت بر حضرت زهرا سلام الله علیه و همسرش که خزانه ی علم الهی بودند. و تسلیت بر همه مردمان مشرق و مغرب و اندوه برای گرفتاری حسین علیه السلام. چه کسی پیام من را به پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و دخترش می رساند که فرزندت در سختی است؟» (1)
سر انجام بعد از مبارزه و جهاد و برداشتن زخم های بسیار به دست پسر عمویش، قیس بن عبدالله صائدی به شهادت رسید.
ابو ثمامه مردی دلاور و از یاران امیرالمؤمنین علیه السلام بود که در جنگ ها با آن حضرت شرکت می کرد و در روز عاشورا بعد از ادای نماز، آماده ی جانفشانی شد. لذا او از یاران شهید نماز در روز عاشورا نام گرفت. وی از چهره های سر شناس شیعه در کوفه و مردی آگاه و شجاع و اسلحه شناس بود. (2)
مسلم بن عقیل در ایام بیعت گرفتن از مردم برای نهضت حسینی او را مسؤل دریافت اموال و خرید اسلحه قرار داده بود. او پیش از شروع در گیری ها خود را از کوفه به کربلا رساند و به امام علیه السلام پیوست.
او خود را به امام علیه السلام رساند و ثابت کرد که از هر راهی می توان به دامان معشوق آویخت و با این کار نام خود را در زیارت ناحیه مقدسه آورد و ابدی گشت.
السلام علی ابی ثمامه عمر بن عبدالله الصائدی
منابع:
(1)مناقب آل ابیطالب
(2) تاریخ طبری جلد پنجم

|
تاریخ درج: 15/06/1393 | کد مطلب: 10 | تعداد نظرات: 1 | تعداد بازدید: 2621