یک کتاب
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
کتاب چهارده گفتار پیرامون حج
در دین حق و جاودانه، تمامی احکام و شرایع در افق حق است و احکام شریعت، ظاهر و باطنش، کل و جزئش و ابتدا و پایانش، گاهی بسیط اند و گاهی مر کب، هر کدام پله هایی برای صعود به بام بلند رو به آسمان عبودیت و حرکت در صراط مستقیم هستند.
در این میان ، جامع ترین احکام (عبادات) همانا حج و عمره است که حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم در هفتاد روز مانده به پایان عمر شریفشان، در مجمع جهانی آن روز در وادی غدیر خم و پس از حجه الوداع فرمودند:
هان ای مردم همانا حج و عمره از شعایر و آداب خدایی است "پس زائران خانه خدا و عمره گزاران بر صفا و مروه بسیار طواف کنند و آن کس که در انجام خیر ، فرمانبرداری کند، حتما خداوند سپاس گزار دانا است." (بقره آیه 158) و .......................................
و حضرت فاطمه سلام الله علیها در خطابه ی فدکیه در بیان فلسفه ی اسرار احکام حج ، با یک جمله به یک در یا مطلب اشاره فرمودند:
"خداوند احکام حج را برای استحکام مبانی دینی قرار داد."
آری حج پایه های اسرار بسیاری همچون ایثار ، عبادت، گذشت، انفاق ، تحمل رنج سفر، تمرکز و حضور در برابر حق تعالی وده ها نکته ی دیگردارد که برای رسیدن به آن حقایق جز با تحقق این سفر ، توفیق الهی و بهره مندی چتر ولایت و سر پرستی امیر حاجیان امام زمان علیه السلام میسر نمی شود.
کتاب 14 گفتار پیرامون حج مباحثی در بیان احکام و اسرار حج می باشدکه توسط اساتید فرزانه و گرانقدر آقایان سید حسن افتخارزاده و سید حسین حسینی نگاشته شده است. امید است که این کتاب ره توشه ای مفید برای حاجیان باشد.

مباحث کتاب شامل :
بخش اول :تاریخ حج شامل4 گفتار به شرح:
گفتار1- -مکه از حضرت آدم علیه السلام تا حضرت ابراهیم علیه السلام
گفتار 2- تاریخ مکه از حضرت ابراهیم تا پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم
گفتار 3- تاریخ مدینه
گفتار 4- خاطرات شهر مدینه می باشد.
بخش دوم در برگیرنده :
گفتار 5- مقدمات حج ، گفتار 6- عمره تمتع ، گفتار7- مناسک حج – احرام ، گفتار 8- مناسک حج – طواف و نماز طواف ، گفتار9- مناسک حج -سعی و تقصیر ، گفتار 10- حج تمتع می باشد.
بخش سوم شامل :
گفتار 11- اسرار حج در کلام امام سجاد علیه السلام (1) ،گفتار 12- اسرار حج در کلام امام سجاد علیه السلام(2) ،گفتار13- اسرار حج در کلام امام سجادعلیه السلام (3) ، گفتار14-کعبه در کعبه است.

|
تاریخ درج: 15/06/1393 | کد مطلب: 9 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2377