تقویم شیعی
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
28محرم
تبعید حضرت امام جواد علیه السّلام به بغداد: در سال 220هـ.. ق. امام جواد علیه السّلام به دستور معتصم از مدینه به بغداد تبعید شدند.
وفات حذیفة بن یمان : ایشان از بزرگان اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله و امیر المومنین علیه السّلام بودند و یکی از هفت نفری بودند که بر حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها نماز خواندند.
29 محرم
رسیدن کاروان اسرا به شام: در این روز اسرای اهل بیت علیهم السّلام به حوالی شام رسیدند. ابراهیم بن طلحه بن عبدالله جلو آمد و به امام زین العابدین علیه السّلام نزدیک شد و کینه هایی که از جراحت شمشیرهای جنگ جمل در سینه ذخیره کرده بود ظاهر ساخت و به حضرت گفت: دیدی غلبه با کیست؟ حضرت فرمودند اگر می خواهی بدانی غالب کیست صبر کن تا هنگام نماز اذان و اقامه بگو آن وقت میدانی آوازه ی چه کسی تا قیامت باقیست.
یکم ماه صفر
۱ - وارد کردن سر مطهر حضرت امام حسین علیه السّلام به شهر شام (1)
بنى امیه این روز را به خاطر ورود سر مطهر امام حسین علیه السّلام به شام، عید قرار دادند. (2)
۲ - ورود اهل بیت علیه السّلام به شهر شام
زمانی که خبر رسیدن کاروان آل رسول صلی الله علیه و آله به دمشق رسید، یزید لعنت الله علیه با بی شرمی تمام دستوراتی صادر کرد، از جمله این که:
هر کس خلیفه -که لعنت خدا بر او و پیروانش باد- را دوست دارد، امروز را شادی نماید و مردم به یکدیگر تبریک بگویند و برای خودش نیز سفارش آماده کردن تاج جواهرنشان و تختی مرصّع به سنگ های قیمتی را داد. شامیانِ پست نیز هیچ کوتاهی نکردند! (3)
دوم ماه صفر
بنابر نقلی، اهل بیت رسول خدا صلی الله علیه و آله وارد مجلس آن لعین بی حیا شدند. (4)
پنجم ماه صفر
1. شهادت حضرت رقیّه سلام الله علیها (5)
نام شریف آن درد دانه ی اهل بیت علیهم السلام را رقیه، فاطمه و زینب گفته اند. پدرشان حضرت اباعبداللَّه الحسین علیه السّلام و مادرشان ام اسحاق بود.
بعد از شهادت امام حسین علیه السّلام و اهل بیت و اصحاب، حضرت رقیّه سلام الله علیها را همراه با اسرا به کوفه و شام بردند و در مسیر چهل منزلِ راه شام رنج هاى فراوانى دیدند. در شام بعد از دیدن سر نورانى پدر با پیشانى شکسته در خرابه، آن قدر ناله زد و گریست تا به ملکوت اعلا پیوست.
بدن شریف آن حضرت را مانند صدیقه ی طاهره سلام الله علیها شبانه دفن کردند.
هشتم ماه صفر
وفات حضرت سلمان رحمه اللَّه علیه
این یار با وفای پیامبر صلی الله علیه و آله و امیرالمؤمنین علیه السلام در سال ۳۶ هـ.. ق. در سن ۲۵۰ سالگى و بنابر نقلى ۳۵۰ سالگى در مدائن از دنیا رفت. (6)
منابع:
(1) قلائد النحور: جلد محرم و صفر، صفحه ۳۴۱. الوقایع و الحوادث: جلد صفر، صفحه ۵. مصباح کفعمى: جلد ۲، صفحه ۵۹۶.
تقویم المحسنین: صفحه ۱۵
(2) معالى السبطین: جلد ۲، صفحه ۱۴۰. مستدرک سفینه البحار: جلد ۶، صفحه ۲۹۴
(3) الوقایع و الحوادث: جلد ۵، صفحه ۳۰ ۶. از مدینه تا مدینه: صفحه ۸۹۹، ۸۹۶. همچنین اقتباس از ناسخ التواریخ، عوالم العلوم، مهیج الاحزان، ریاض المصائب، لهوف، امالى صدوق، الدمعه الساکبه
(4)قلائد النحور: جلد محرم و صفر، صفحه ۳۵۳
(5)الوقایع و الحوادث: جلد ۵، صفحه ۷۰، ۷۴، ۷۵، ۸۱. از مدینه تا مدینه: صفحه ۹۶۵، ۹۶۳
(6) الوقایع و الحوادث: جلد صفر، صفحه ۲۷۰. مستدرک سفینه البحار: جلد ۶، صفحه ۲۹۴

|
تاریخ درج: 21/08/1393 | کد مطلب: 15 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2456