شرح جملات خطابه
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
جمله 92
فَإنَّ اللهَ عَزَّوَجَلَّ هُوَ مَولاكُم وَ إلاهُكُم ثُمَّ مِن دونِهِ رَسولُهُ وَ نَبِیُّهُ المُخاطِبُ لَكُم ثُمَّ مِن بَعدی عَلِیٌّ وَليُّكُم وَ إمامُكمُ بِأمرِاللهِ رَبِّكُم
خدای عزوجل صاحب اختیار و سرپرست و معبود شماست و سپس سرپرست شما، فرستاده و پیامبر اوست که اکنون با شما سخن می گوید و پس از من به فرمان او، علی ولی و امام شماست.
ثُمَّ الإمامَةُ فی ذُرِّيَّتی مِن وُلدِهِ إلی يَومٍ تَلقونَ اللهَ وَ رَسولَهُ
سپس امامت در فرزندان من از نسل علی خواهد بود تا برپایی رستاخیز که خدا و رسول او را دیدار کنید.
لا حَلالَ إلّا ما أحَلَّهُ اللهُ وَ رَسولُهُ وَ هُمَ ، وَ لا حَرامَ إلّا ما حَرَّمَهُ اللهُ عَلَيكُم وَ رَسولُهُ وَ هُمْ
روا نیست مگر آنچه خدا و رسول و امامان روا دانند و ناروا نباشد مگر آنچه آنان ناروا دانند.
سپس امامت بعد از علی علیه السّلام(كه مولا و ولیّ شما و امام شما به امر خداست)، در فرزندان من و ذريّه ی من از نسل علی علیه السلام است، تا روزی كه خدا و رسولش را ملاقات خواهيد كرد.
يكی از جاهايی كه اشاره به حضرت زهرا سَلامُ اللهِ عَلَیها دارد، اين بخش از خطابه ی غدیر است. در این فراز، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم تاکید دارند که امامت در فرزندان و صلب من و در نسل من است. هر كجا میفرمايند كه از فرزندان علی علیه السلام و از صلب من، واسطه ی بين علی علیه السلام و پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله و سلم، وجود مقدس حضرت زهرا سَلامُ اللهِ عَلَیها هستند.
منظور از روزی كه خدا و رسولش را ملاقات خواهيد كرد، روز قيامت است. در باره اشاره به روز قیامت در این جمله دو نكته ی ظريف مورد توجه است:
نكته اول: امامت تا روز قيامت ادامه دارد.
نكته دوم: حضرت میفرمايند که بالاخره شما در برابر مسئوليت خود با خدا و من كه رسول خدا هستم، روزی ملاقات خواهيد كرد. يعنی اگر اينجا سخن من را گوش نكنيد، روزی خواهد بود كه با همديگر در آنجا ديدار خواهيم كرد و آن روز، قيامت و روز رستاخيز است.
"والسّلام عليكم و رحمة الله و بركاته"

|
تاریخ درج: 21/08/1393 | کد مطلب: 4 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2452