تقویم شیعی
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
جمادی الثانی
۳ جمادى الثانى
شهادت حضرت زهرا علیها السّلام به روایت 95 روز:
امام رضا علیه السّلام مى فرماید: «إنَّ فاطِمَهَ صِدّیقَه شهیده»: «همانا فاطمه راستگو و شهیده است».(1)

به روایتی، 95 روز پس از رحلت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله، در سال ۱۱ هجری قمری، در روز سه شنبه، شهادت حضرت فاطمه ی زهرا سلام اللَّه علیها به وقوع پیوسته است. (2)
بعد از شهادت و دفن پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله، سه بار به منزل أمیرالمؤمنین و فاطمه زهرا علیهماالسّلام هجوم آورده شد، در هر بار به طریقى، جسارت به اهل بیت علیهم السّلام کردند. در یکى از این دفعات، که در منزل آن حضرت را آتش زدند و به زور وارد منزل شدند، حضرت صدّیقه سلام اللَّه علیها پشت در بودند.
دشمنان اهل بیت علیهم السّلام، با این که می دانستند آن حضرت پشت در هستند، با لگد و فشار، در را باز کردند و میخ در، سینه ی آن مخدره را آزرد و جنین در بطن ایشان، حضرت محسن علیه السّلام، سقط شد و پهلوى آن حضرت شکست. آن حضرت بیهوش روى زمین قرار گرفت و حضرت مولى الموحّدین أمیرالمؤمنین علیه السّلام را با سر و پاى برهنه و دست بسته به طرف مسجد بردند.
وقتى حضرت زهرا سلام اللَّه علیها به هوش آمدند، به دنبال أمیرالمؤمنین علیه السّلام رفتند و از بردن آن حضرت به مسجد مانع شدند.
داخل کوچه، جلوی چشم همسرش اسد اللَّه الغالب أمیرالمؤمنین على بن ابى طالب علیه السّلام، با تازیانه و غلاف شمشیر بر بدن حضرت صدّیقه ی شهیده علیها السّلام زدند که طبق بعضى روایات از بازوى آن حضرت خون جارى شد و باز بیهوش روى زمین قرار گرفتند.
سینه ی شکسته و مجروح، بازوى ورم کرده، صورت نیلى، محسن سقط شده، غم فراق پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله، مظلومیّت أمیرالمؤمنین علیه السّلام، کار را به جائى رساند که آن حضرت در بستر بیمارى افتادند و روز به روز بر شدت بیمارى آن سیده ی زنان دو عالم افزوده می شد.
آن حضرت این گونه به أمیرالمؤمنین علیه السّلام وصیت فرمودند:
«شبانه مرا از زیر پیراهن غسل بده و کفن کن و دفن نما. قبرم مخفى باشد و ابوبکر و عمر در تشییع و نماز من حاضر نشوند.(3) عایشه و غیر عایشه نیز بر جنازه من حاضر نشوند. (4) »
پس از شهادت ایشان، بدن مطهر آن حضرت، شبانه غسل داده شد و هنگام غسل، أمیرالمؤمنین و حسنین و زینبین علیهم السّلام و فضّه ی خادمه و اسماء بنت عمیس حاضر بودند. سپس عدهاى از گل هاى سر سبد اصحاب أمیرالمؤمنین علیه السّلام مانند سلمان، ابوذر، مقداد، عمار و. .. حاضر شدند و بدن را دفن کردند.
در بقیع، چهل صورت قبر ترتیب دادند و بر آن ها مقدارى آب ریختند. (5)
روز بعد از شهادت آن حضرت، مدینه ی مثل روز رحلت خاتم الانبیاء صلّى اللَّه علیه و آله شده بود. کوچک و بزرگ از زن و مرد، نالان و گریان بودند.
۱۳ جمادى الثانى
وفات حضرت امّ البنین علیها السّلام:
در این روز در سال ۶۴ هجری قمری حضرت امّ البنین سلام اللَّه علیها، مادر قمر بنى هاشم علیه السّلام، از دنیا رحلت فرمودند.(6)
نام مبارک آن حضرت فاطمه و کنیه ی شریفش، امّ البنین است و آن حضرت به همین کنیه معروفند.
پدر آن حضرت حزام بن خالد و مادرشان لیلى، دختر شهید بن ابى عامر است.
 
أمیرالمؤمنین علیه السّلام آن حضرت را به همسرى برگزیدند و خداوند چهار پسر به آن حضرت عنایت فرمود: حضرت قمر بنى هاشم عبّاس، عبداللَّه، جعفر و عثمان علیهم السّلام که هر چهار پسر در کربلا شهید شدند. بانوانى که از کربلا به مدینه مراجعت کردند، در خانه ی امّ البنین سلام اللَّه علیها عزادارى می کردند.
هنگامى که زن ها او را امّ البنین خطاب می کردند و تسلیت می دادند، می فرمود: «دیگر مرا امّ البنین نخوانید... . »
این گریه و زارى ایشان ادامه داشت تا بدرود حیات گفت.(7)
منابع:
1- اصول کافى: ج ۳، ص ۴۷۵
2- مستدرک سفینه البحار: ج ۲، ص ۸۵
3- بیت الاحزان: ص ۲۶۲ ۲۴۷. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۷۱. فیض العلام: ص ۲۶۳ ۲۵۸.
4- سبعه من السلف: ص ۲۵۳
5- بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۸۳
6- امّ البنین علیها السّلام سیّده نساء العرب: ص ۸۴
7- ریاحین الشریعه: ج ۳، ص ۲۹۴

|
تاریخ درج: 23/12/1393 | کد مطلب: 4 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2056