معرفی کتاب
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
حدیث آرزومندی، نسیم علوی، شمیم علامه
کتاب حدیث آرزومندی اثر دکترمحمد علی فیاض بخش از شاگردان مدرسه علوی و از شاگردان مرحوم علامه کرباسچیان می باشد. ایشان هدف از نگارش کتاب را دو موضوع ، اول ترسیم بخشی اززندگی و زحمات استاد ارجمندش علامه علی اصغر کرباسچیان و دوم برهه ای از زندگی خودشان مطرح می نمایند.
نویسنده در این کتاب اشاره می نماید که از ویژگی های علامه کرباسچیان یکی این بود که اگر تشخیص می داد کاری ضرورت است ، دیگر کارهای خود را زمین می گذاشت و به آن می پرداخت .پیش از این رساله های عملیه به صورت فعلی وجود نداشت .
آیت الله بروجردی نیز که در آن زمان مرجع تقلید بود ، رساله ای داشت به نام جامع الفروع که به کار مردم عادی نمی آمد .
علامه ضرورت بازنویسی رساله های عملیه را به صورتی امروزین و نثری روان ، سلیس و قابل فهم همگان ، دریافت .
از این رو کار تدریس درس خارج خود را رها کرد وبه نگارش رساله ی عملیه مطابق با فتوای آیت الله العظمی بروجردی پرداخت .
هنوزهم بسیاری نمی دانند که نام توضیح المسائل و نثر و شیوه ی تدوین مرسوم رساله های عملیه کنونی اثر علامه کرباسچیان است .
مراجع بعد ، همین توضیح المسائل را مبنا قرار داده و برخی واژه های آن را مطابق با فتوای خود تغییر داده اند .

در کتاب حدیث آرزومندی می خوانیم : علامه دریافته بود که تأثیر تبلیغات روحانیت از طریق مساجد بر جوانان اندک است .
مساجد در آن زمان اغلب محل حضور سال خوردگانی بود که شخصیت آن ها کمتر تغییر پذیر بود .
مرحوم علامه پس از برخورد با روایتی، مصمم به کاری شد که آینده ی زندگی او و بسیاری از جوانان این کشور را رقم زد.
روایت این بود : رسول اکرم صلی الله علیه وآله هنگام اعزام حضرت علی علیه السلام به یمن برای دعوت اهل آن جا به دین اسلام به آن حضرت فرمودند : « ای علی ! ... به خدا قسم اگر خدا یک نفر را به وسیله ی تو هدایت کند، برای تو بهتر است از آن چه خورشید بر آن می تابد»
این بود که با تمام ارج و احترامی که در حوزه یافته و به علامه مشهور شده بود ، بی اعتنا به سوابق علمی و سخن وری ، در سال 1334 به تهران بازگشت تا مدرسه ای دایر کند که در آن جا به فرزندان این کشور علاوه برعلوم روز، درس دین بیاموزد. سرانجام مدرسه با یکصد هزارتومان پول قرض از بازاریان آماده و افتتاح شد . سال های اول، مدرسه مستخدم نداشت لذا کلیه کارها از جمله نظافت دستشویی ها وحیاط و ... را خودشان انجام می دادند.
پس از مدتی، علوی ، مدرسه ای شده بود با مجهزترین آزمایشگاه ها و امکانات علمی ، آموزشی و کمک آموزشی همراه با پیشرفته ترین روش های تدریس و آموزش که مشارکت دانش آموز را با خود داشت ، در کنار 20 دقیقه برنامه ی قرآن در ساعت اولیه مدرسه و با آموزش های هفتگی اخلاق که توسط شخص علامه اداره می شد .
دانش آموزان ، تمام هفته را منتظر ساعت درس اخلاق بودند،کلاس اخلاق او آمیزه ای از آیات ، روایات ، شعر، داستان ، شوخی و خنده ، مشارکت بچه ها و شیوه های فعال ، بدیع و زنده ی آموزش بود.
زنده یاد علامه پس از سالیان تلاش بی وقفه در راستای تعلیم و تربیت جوانان مملکتش در هشتم مرداد ماه سال 1382 به دیار باقی شتافتند ، مزار این راد مرد در قم ، جوار حرم حضرت معصومه سلام الله علیها ، در قبرستان نو ، جنب آرامگاه شادروان رضا روزبه می باشد.
این کتاب در 228 صفحه در قطع وزیری توسط انتشارات آفاق منتشر شده است.
 |
تاریخ درج: 17/03/1394 | کد مطلب: 8 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 2203