خطابهی غدیر
معرفی خطابه
مقدمه
متن و قرائت
ویکی خطابه
مقالات پژوهشی
کتابخانه غدیر
شرح صوتی
درس هایی از خطابه
درس های صوتی خطابه
ترجمه منظوم
کتاب سروش آفتاب
برکه بی ساحل
خطبهی فدک
معرفی خطبهی فدک
مقدمه شکوه یاس
متن و قرائت
مباحث جامع فدک
ویکی خطبهی فدک
شرح صوتی
ملحقات خطبهی فدک
لغات ملحقات
لغات خطبه
شکوه یاس دیجیتال
آزمون حفظ
آیین نامه
ثبتنام آزمون خطابهی غدیر
ثبتنام آزمون خطبهی فدک
آزمون حفظ خانوادگی
تاریخ برگزاری دورههای مختلف
نفرات برتر غدیر
نفرات برتر فدک
مجله الکترونیک 1841
معرفی مجله
آرشیو مجلات
آرشیو موضوعی مجلات
عضویت در مجله
اسامی برندگان مجله
دسترسی به آخرین شماره
پرسش و پاسخ
ارسال سوالات اعتقادی
نحوه تبلیغ خطابه
نحوه نذر خطابهی غدیر
آرشیو سوالات
مسابقات آنلاین
مسابقات آنلاین 1841
مسابقات کتابخوانی
اسامی برندگان
آرشیو مسابقات
فرزندان غدیری
مسابقه حفظ سلام زیارت
کتاب قصه دیجیتال
شگفتیهای آفرینش
رنگ آمیزی
جدول کلمات
نامهای به پدر مهریان
کاردستی
معرفی سورههای قرآن
شعر
نوا و نما
گالری تصاویر
سخنرانی با موضوعات مختلف
سرودهای استودیویی
آرشیو پخش زنده
کلیپهای ویدیویی
باشگاه مبلغان
باشگاه مبلغان
محتوایی برای یک جشن
آرشیو مطالب روزانه
ویژهنامه
گالری آداب مهمانی
گالری روزشمار غدیر
آکادمی غدیر و فدک
نرم افزار موبایل
Open Menu
خطابهی غدیر
خطبهی فدک
آزمون حفظ
مجله ۱۸۴۱
پرسش و پاسخ
باشگاه مُبلغان
مسابقات آنلاین
فرزندان غدیری
نوا و نما
فروشگاه آنلاین
نرم افزار
مطلب
»
صفحه اصلی ماژول مطلب
معرفی علما و اصحاب
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
ام ایمن، مادری برای رسول خدا صلی الله علیه و آله
پس از رحلت رسول خدا صلی الله علیه و آله غاصبین حکومت به اموال دختر پیامبر، حضرت فاطمه سلام الله علیها رحم نکردند و باغ فدک را به زور از ایشان غصب کردند. دختر پیامبر صلی الله علیه و اله مجبور شدند برای احقاق حق خویش شاهدانی بیاورند. در آن زمانه که مردان در تردید به سر میبردند و اهل بیت رسول خدا تنها بودند این "ام ایمن" بود که قدم پیش گذاشت.
ام ایمن چنین گفت: «از پیامبر شنیدم که میفرمود: «فاطمه سیده زنان اهل بهشت است». آیا کسی که سیده زنان بهشت است چیزی را که مالک نباشد ادعا میکند؟ من نیز زنی از اهل بهشتم و من هم به آن چه از پیامبر صلی الله علیه و آله نشنیده باشم شهادت نمیدهم. ای ابوبکر! شهادت نخواهم داد تا درباره آن چه پیامبر صلی الله علیه و آله فرموده از تو اقرار بگیرم. تو را به خدا قسم میدهم، آیا میدانی که پیامبر صلی الله علیه و آله فرموده است: «ام ایمن زنی از اهل بهشت است»؟
ام ایمن بعد از تایید ابوبکر ادامه داد: «شهادت میدهم که جبرئیل وحی نمود به کسی که با تو قرابت دارد. حقش را عطا کن وذوی القربی فاطمه سلام الله علیها است. پیامبر صلی الله علیه و آله فدک را به امر پروردگار به دخترش داد. سپس پیامبر صلی الله علیه و اله فرمود: ای ام ایمن و ای علی! شاهد باشید.»
پس از ام ایمن، امیرالمؤمنین و امام حسن و امام
حسین
علیهم السلام و اسماء، سخن ام ایمن درباره ملکیت فدک را شهادت دادند. در این وقت عمر این شهادت را قبول نکرد وگفت: «علی همسر اوست، حسن و
حسین
هم پسران او هستند. اسماء بنت عمیس هم قبلاً همسر جعفر بن ابی طالب بوده و خدمتگزار فاطمه علیها السلام هم بوده و به نفع بنی هاشم شهادت خواهد داد. ام ایمن نیز خدمتکار این خاندان و زنی غیر عرب است.» (
سایت خطابهی غدیر
- اسرار فدک- فصل دوم).
نامش برکه دختر ثعلبه بود. او که بعدها به ام ایمن معروف شد، کنیز والدین رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم بود و پس از وفات ایشان به پیامبر به ارث رسید.
ام ایمن از رسول خدا صلی الله علیه و اله چون مادری نگهداری نمود. پیامبر صلی الله علیه و اله پس از ازدواج با حضرت خدیجه سلام الله علیها او را آزاد نمودند.
او به همسری عبید بن زید در آمد و ایمن را از او به دنیا آورد. ام ایمن از نخستین گروندگان به رسول خدا صلی الله علیه و اله بود و به تنهایی از مکه به مدینه هجرت کرد. پیامبر صلی الله علیه و اله بسیار به او علاقه مند بودند و گاهی او را مادر خطاب میفرمودند. عبید بن زید در جنگ حنین به شهادت رسید و ام ایمن به خانهی حضرت بازگشت. پیامبر صلی الله علیه و اله که متوجه غم و اندوه او بودند در جمع اصحاب فرمودند: «چه کسی خرسند میشود از این که با زنی از اهل بهشت ازدواج کند؟.» زید بن حارثه که یکی از فرماندهان سپاه پیامبر بود بر دیگران سبقت گرفت و با این بانو که رسول خدا صلی الله علیه و آله بر بهشتی بودنش شهادت داده بودند ازدواج کرد و بعدها صاحب فرزندی نیکو به نام اسامه بن زید شد (کافی – جلد دوم).
ام ایمن پس از رحلت رسول خدا صلی الله علیه بسیار میگریست و حمایت خود از اهل بیت علیهم السلام را در قضیهی فدک رسمی نمود. او در مجلسی که حضرت فاطمه سلام الله علیها خطبهی فدک را خواندند حاضر بود و از ایشان حمایت کرد.
این بانوی وفادار بنا به روایتی چند سال بعد از وفات رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم در مدینه از دنیا رفت (بهجه الامال – جلد ۷ - زنان و دانشمندان و راوی حدیث).
تاریخ درج: 29/02/1396 | کد مطلب: 7 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1044
خطبه،شرحخطابه،شرحخطابهیغدیر،والپیپر،کاغذدیواری
بد
متوسط
خوب
خیلی خوب
عالی
نظرات:
پاسخ به:
نظر مستقیم
عنوان شما:
نظر: