پاسخ یک سوال
به نام خداوند همه مِهر مِهروَرز
متن سوال:
1- در خطابه ی غدير قسمت دوم انجايي كه گفته شده "و كثره المنافقين و ادغال اللائمين و حيل المستهزئين بالاسلام الذين وصفهم الله في كتابه.../الذين وصفهم به المستهزئين" بر مي گرده يا به كل عبارت گفته شده؟
2- تو اين آيه كه گفته شده والله يعصمك من الناس/خداوند پيامبر را از چه آسيبي حفظ مي كند؟ پيامبر كه در نهايت به شهادت رسيدند؟
3- در قسمت دوم كه گفته شده عن السلام ربي/ اين عبارت يعني چي؟
پاسخ سوال اول:
وَ سَأَلْتُ جَبْرَئِيلَ أَنْ يَسْتَعْفِيَ لِي عَنْ تَبْلِيغِ ذَلِكَ إِلَيْكُمْ أَيُّهَا النَّاسُ لِعِلْمِي بِقِلَّةِ الْمُتَّقِينَ وَ كَثْرَةِ الْمُنَافِقِينَ وَ إِدْغَالِ الْآثِمِينَ وَ حِیَلِ الْمُسْتَهْزِءِينَ بِالْإِسْلَامِ الَّذِينَ وَصَفَهُمُ اللَّهُ فِي كِتَابِهِ بِأَنَّهُمْ "يَقُولُونَ بِأَلْسِنَتِهِمْ ما لَيْسَ فِي قُلُوبِهِمْ" وَ يَحْسَبُونَهُ "هَيِّناً وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ"
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به این دو آیه اشاره فرمودند:
1- ... يَقُولُونَ بِأَلْسِنَتِهِمْ ما لَيْسَ في قُلُوبِهِمْ ... (الفتح/11)
آیه فوق وضع متخلفان ضعيف الايمان را بازگو مىكند.
2- ... هَيِّنًا وَ هُوَ عِندَ اللَّهِ عَظِيمٌ (النور/15)
آیه فوق نیز به مذمت تهمت و بهتان و سخن گفتن بدون علم، اشاره دارد.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به استناد کلام الهی، قصد توصیف خصوصیات اخلاقی مردم آن زمانه را دارند. لذا می فرمایند جمع کثیری از این مردم، منافق و دغل باز و مکار هستند و اینگونه افراد مطابق معرفی آیات قرآن، حرفشان با اعتقادشان یکی نیست و این کار (دورویی) را کوچک می شمارند در حالی که نزد خدا (گناه) بسیار بزرگی است.
لذا الذین به مجموعه اکثریت مردم - به جز متقین - اشاره دارد.

پاسخ سوال دوم:
- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله توانستند مراسم بزرگ و بی نظیر غدیر را به خوبی و بدون حادثه برگزار کنند.
- ساعتها برای مردم سخنرانی کردند بدون آن که کسی در میان فرمایشات ایشان، وقفهای ایجاد کند.
- بعد از سخنرانی نیز تک تک افراد کثیری که در آن جا حضور داشتند با حضرت علی علیه السلام بیعت کردند بدون آن که کسی در این کار شک کند. حتی دشمنان قسم خورده امیرالمومنین علیه السلام نیز با ایشان بیعت کردند و به ایشان تبریک گفتند.
- همچنین پیامبر و مابقی حجاج به سلامت به شهر و دیار خویش بازگشتند.
- این حادثه عظیم آنقدر جاودانه ماند که هنوز نیز مردم سالروز آن را جشن می گیرند و بازتاب آن در معروفترین کتب اهل سنت نیز راه یافت.
- هیچ کس نتوانست به امیرالمومنین علیه السلام آسیبی برساند به نحوی که ایشان 30 سال بعد از پیامبر زندگی کردند و مسوولیت خطیری که بر عهده شان گذاشته شده بود به بهترین نحو به انجام رساندند.
- موارد فوق نشان می دهد که خداوند، پیامبر را در ابلاغ رسالت و اکمال دین، یاری کردند و ایشان را از شرّ مردم در امان داشتند.
پاسخ سوال سوم:
"سلام" یکی از نام های خداوند است.
همانطور که در قرآن آمده است:
هُوَ اللَّهُ الَّذِى لَا إِلَاهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبرِّ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ(حشر/23)
در عبارت خطابه ی غدیر چنین آمده است:
عَنِ السَّلَامِ، رَبِّي، وَ هُوَ السَّلَام...
یعنی از جانب سلام، پروردگارم، که تنها او سلام است...

|
تاریخ درج: 16/05/1397 | کد مطلب: 3 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 756