دل نوشته
به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
اندیشه عبودیت بخش دوم
یکی درد و یکی درمان پسندد
یکی وصل و یکی هجران پسندد
من از درمان و درد و وصل و هجران
پسندم آن چه را جانان پسندد
ادامه از شماره قبلی مجله 1841
با پسر جوانی صحبت میکردم. از او پرسیدم: چرا نسبت به پدرت بی مهری؟ پدرت باید چه کار انجام دهد تا رفتارت نسبت به درست باشد؟ گفت:
پدرم باید از من عذرخواهی کند و تمام گذشتهام را جبران کند! هرچه پول میخواهم، به من بدهد و ماشینی هم در اختیار من بگذارد تا من با او رفاقت کنم!! این اندیشه یاغی گری است. اینگونه موضعگیری و طغیان در برابر بندگی و اطاعت از خداوند جلّجلاله در بین مردم امروز، زیاد به چشم میخورد.
خلافکار دنبال فلسفهای میگردد تا عملش را، به خصوص در جامعه مذهبی، توجیه کند. مثلاً کسی که دزدی میکند یا ربا میخورد یا رشوه میگیرد، در جواب، فلسفه کارش را احتیاج و گرفتاری و... عنوان میکند.
علت انتخاب موضوع عبودیّت این است که بحث آن درست در نقطه مقابل طرز فکری قرار دارد که خلافها را در قالب دین توجیه میکند. کسی که دلش میخواهد به موسیقی گوش کند، میگوید که فلان امام هم- العِیاذُبِالله- موسیقی گوش میکرد یا می نواخت! در سالهای قبل، این شکل تفکرات چندان به چشم نمیخورد؛ ولی اکنون، این جرأت و جسارت در تمام دنیا زیاد شده است. خانمی که نمیخواهد رو بگیرد، دنبال متمسک میگردد که باز بودن چهره خود را توجیه کند.
دیگری ربا میخورد؛ آن یکی رشوه میدهد؛ یکی اختلاط زن و مرد را بی عیب میداند؛ در عین حال، همه میخواهند نام مسلمان و دیندار داشته باشند؛ میل دارند کارهای خود را به نحوی در چهار چوب دین قرار دهند. مسأله عبودیت دارای مدار و چرخه و چهار چوب معینی است.
هرکس در این چرخه قرار گیرد- اگر خطایی هم مرتکب شد- میگوید: خلاف کردم و صیغه استغفار جاری میکند. در مسیر عبودیت، اگر کسی کار خطایی کرد، باید استغفار کند و از کار خود پشیمان باشد؛ نه اینکه عادت بد خود را خوب جلوه دهد. اما روش و فرهنگ جامعه امروز دنیا بدینگونه است که اگر غیبت میکند، سعی میکند غیبتش را توجیه کند. اگر کسی ربا میخورد، یک خلاف است؛ ولی حلال دانستن آن خلافی سنگینتر و بدعت است و گناه بدعت خیلی بیشتر است.
گرخطایی از تو سر زد در پشیمانی گریز.......کز خطا نادم نگردیدن خطایی دیگر است
در آیات کریمه قرآن مجید در روش و سنّت پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و روایات ائمهی معصومین علیهم السّلام، اهل بدعت و ضلال طرد و لعن شدهاند.
ادامه دارد....

|
تاریخ درج: 01/12/1394 | کد مطلب: 3 | تعداد نظرات: 0 | تعداد بازدید: 1053