به نام خداوند همه مِهر مِهر وَرز
متن سوال:
با سلام وعرض خسته نباشید لطفاً بفرمایید آیا در مورد خواندن خطبه ی غدیر در مراسم عید غدیر روایات یا فضاییلی از امامان یا بزگان دین ما آمده؟ اگر ممکن است چند مورد برای مراسم ما ارسال دارید. باتشکر
متن پاسخ:
عرض سلام خدمت شما
از سؤال بسیار پراهمّیت و دقیق شما سپاسگزاریم. در مقام توضیح در مورد این سؤال میتوان به مطالب زیر اشاره کرد.
فعلی که انجام آن را نذر میکنیم، باید خود ارزش و قدر معنوی داشته باشد. به این معنی که شایسته نیست برای گرفتن حاجتی، نذر عملی قبیح یا حتی بیهوده انجام دهیم. مثلاً نذر كنیم اگر حاجت مان بر آورده شد، یك مظلوم را کتک بزنیم، یا این که مدتی پیاده روی کنیم،چنین نذری صحیح نیست.
اما نکاتی پیرامون خطبه ی غدیر:
این خطبه محکم ترین سند بر ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام و فرزندان معصوم ایشان علیهم السلام است.
دقت در مفاهیم این خطبه بصورت فردی، باعث محکم تر شدن اعتقاد ما در امامت و ولایت این بزرگواران میشود.
نشر و فرهنگ سازی خطبه، منجر به کاهش غربت امیرالمؤمنین علیه السلام در بین مردم میگردد.
این کار، در حقیقت امتثال امر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است که فرمودند: فَلْيُبَلِّغِ الْحَاضِرُ الْغَائِبَ وَ الْوَالِدُ الْوَلَدَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ
با توجه به روایاتی که با موضوع ذکر علی عبادة داریم، و اینکه خطابه ی غدیر در حدود دویست فضیلت از ایشان را بیان کرده، خواندن آن عبادت محسوب میشود. بنابراین دلایل، نذر خطابه و نشر آن، از نظر فقهی نذر «راجح» محسوب میشود. این تعبیر به تأیید مراجع بزرگ تقلید هم رسیده است.
لذا با هدف کلی فرهنگ سازی خطبه ی غدیر و تعمق در مفاهیم آن، این نذر چه به صورت فردی و چه به صورت جمعی ارزشمند، و ان شاءالله، مأجور خواهد بود.
خدانگهدار

|